o poduzeću

programi

oprema

pos

mreže

download

 

POS

POSDanašnja tehnologija pruža rezličite mogućnosti unapređivanja načina prodaje, brzine usluge, praćenja zaliha i sl. Takva se rješenja dobijaju korištenjem tzv. POS (Point Of Sale - mjesto prodaje) sustava. POS sustavi olakšavaju prodaju, povezujući prodajna mjesta u postojeću ili novu računalsku mrežu, pružajući tako brzu uslugu i ažurne informacije.

U suradnji s različitim poduzećima, te ponudom vlastitog sotvera, PIS d.o.o. nudi kvalitetna POS rješenja za trgovačke objekte.

Što je to POS?

POS je kratica za Point Of Sale - mjesto prodaje. Najkraća definicija bi mogla biti da su to sredstva za pomoć pri trgovanju - hardware i software.

POS sustav daje mogućnost jednostavnog praćenja transakcija, laku dostupnost informacija i ažurnost podataka.

Kome treba POS?

Odgovor na ovo pitanje vrlo je jednostavan: svima koji posluju sa krajnjim kupcem. Prednosti su posebno primjetne ukoliko prodaja ima veći obujam, ukoliko se prodaje na više mjesta (blagajana ili lokacija) ili ako se želi imati uvijek ažurne podatke.POS sustav

Od čega se sastoji POS sustav?

Minimalno što treba za POS sustav je računalo i program. Računalo je najčešće povezano s POS pisačem, bar-kod čitačem, ladicom za novac, displayom za kupca, a može imati i programibilnu tipkovnicu za brži unos artikala, čitač magnetskih kartica itd. Veći i napredniji POS sustavi imaju i prijenosna računala koja se koriste npr. za inventure, preuzimanje narudžbi i sl.

Za ispis kalkulacija i ostalih dokumenata koristiti se neki drugi pisač (matrični, ink-jet, laserski). U većim sustavima računala (blagajne) su povezana u mrežu, te postoji posebno računalo na kojem se radi kalkulacije i ostali poslovni izvještaji.

Programi za POS

PIS nudi program za rad u POS sustavima: INES maloprodaja. Program INES maloprodaja koristi se u brojnim prodavaonicama i trgovinama, od malih prodavaonica prehrambene robe, preko trgovina bijelom tehnikom i auto-dijelovima, pa do velikih diskonta.